Pròleg "Penso Positivo"

Per què "Penso Positivo"? Què és?! Què vol dir?!! D'on surt?!!! Què té?!!!!


Estrictament, "Penso Positivo" és una cançó del cantant italià Jovanotti. El que no es podia imaginar aquest cantant italià (ni nosaltres!) és que més de deu anys després d'escriure aquesta cançó, esdevindria un pilar fonamental del nostre insensat peregrinatge cap a Santiago (o cap a Finisterre, estamos en ello!). Sense aquest Penso Positivo, el nostre Camino no seria el mateix (Què s(=x)imples, no?).


Us recomanem que primer gaudiu de la cançó... que us impregneu del ritme i de la música... i després, posats en situació, us descobrirem què coi és això del "Penso Positivo".




Què us ha semblat?! Quin rotllet més guapo eh!!


Us expliquem: Penso Positivo vindria a ser una mena d'efecte "placebo", un succedani que sorgeix en els moments en els que, per exemple, tens mal a la ingle, o et surt una maleïda tendinitis als genolls justament enmig d'una baixada, o quan et ve un desafortunat atac de migranya o d'angines el dia que s'han de caminar 30 km, o quan després d'una etapa molt llarga et ve una baixada de sucre que et deixa molt xafat, o quan veus el final d'etapa a l'horitzó, aquell campanar amb un tros de roba enganxat a la torre de l'Ajuntament on hi posa "Meta", i sembla que sempre estigui a la mateixa distància...


El Penso Positivo, el que et provoca és que, quan qualsevol altre persona estaria capficada en tots aquests mals, nosaltres no parem d'alegrar-nos i de sentirnos "ideals de la muerte". El Penso Positivo fa que el somriure es mantingui al llarg dels 15, 20, 30 o 40 km de l'etapa sense que res pugui debilitar-lo.


Les frases claus del Penso Positivo:


- "Estic tan bé!"

- "Mai m'havia trobat tan bé com ara!"

- "Quin encert aquesta pujada tan bèstia! Una baixada aquí no tindria gens de gràcia!"
- "No em fa mal res!"
- "Ja arribem? No vull deixar de caminar!"
- "No vull que s'acabi el Camino!"

Les grans teòriques d'aquesta filosofia del Caminante són, com no, la Betty i la Mitxi; no nomès pel seu gran esperit de sacrifici i per la seva extraodinària força de voluntat, sinó perquè són les grans icones d'aquesta manera d'entendre el Camino. Les noves tecnologies us permetran comprovar com s'aplica el Penso Positivo gràcies al recull dels "Millors Moments" de cada any. No us ho perdeu!!


Per altra banda, com tota corrent ideològica, hi ha una vessant més místico-introspectiva que, en aquest cas, la personifica la Cristina que, de forma abnegada, utilitza el Penso Positivo en el seu interior. Llargues etapes de mal de cap, de mal de gola, de mal de cames portades amb Penso Positivo Interior (és el nom del corrent liderat per la Cristina, a partir d'ara PPI) sense perdre el seu excel·lent estat d'ànim.


Val a dir, però, que com tota corrent místico-religiosa, també té els seus seguidors: el Joan i el Gerard són fervents seguidors d'aquesta nova filosofia, i en l'anonimat, han esdevingut uns Penso Positivers. Ser un Penso Positiver no és fàcil; requereix d'un gran convenciment, d'una gran devoció. I ells estan plenaments convençuts d'aquesta nova filosofia i la porten fins les últimes conseqüències.


Amics! El Penso Positivo és la ÚNICA veritat tangible. El món, tard o d'hora se sotmetrà al Penso Positivo.....I AQUELL DIA, EL MÓN SERÀ UN PARADÍS PER A L'ÉSSER HUMÀ!!!! I vosaltres en sou testimonis que l'inici es troba en aquesta cançó, i en aquests convertits disposats a estendre la Veritat.